dijous, 29 d’abril del 2010

Els petits poden guanyar!

Aquesta història me la va explicar una tortuga, anomenada Oai. M'ho va explicar, com si ho hagués viscut, tractava sobre un parent seu, tot va començar així:

Era una vegada, en un poble molt i molttranquil, on tots els animals estaven en llibertat, on no hi havia guerrers i en el qual tothom ho compartia tot. Fins que un dia va venir en lleopard. Les tortugues, els gossos, els ànecs, els gats, els porcs senglars...es van espantar només de veure'l, sabien que volia alguna cosa, i que amb facilitat ho aconseguiria. El lleopard, molt eixerit, va dir que volia conquerir tot el poble, els animals es van donar per vençuts. Al cap d'una estona, quan el`poble ja sabia que l'havien perdut, una tortuga s'hi va revoltar. El lleopard, va dir que no ho aconseguiria, i la tortuga el va proposar un repte: fer una cursa per les alte
s muntanyes. El lleopard hi va estar d'acord, però tot convençut de que guanyaria, va dir que les regles eren: que no hi havia regles. La tortuga va acceptar tot dient:- demà a les nou del matí, a la muntanya Felipandia.
La nit va passar volant. L'endemà al matí, estaven a les nou, més desperts que mai. El gos va donar la sortida. La tortuga va començar a córrer i el lleopard també. Quan el lleopard va fer una quatre quilòmetres, es va parar, sense adonar-se'n es va asseure damuntd'un captus. Al cap d'una hora la tortuga, va avançar el lleopard, i en aquell mateix moment la tortuga se'n va enrecordar que les regles eren que no hi havia regles, així que es va posar un coet "al cul" i amb menys d'un minut va travessar la meta. El lleopard amb deu minuts de retard va arribar a la meta, ple de punxes i plorant, finalment es va rendir. El poble tot content va dir: les apariències enganyen!


- AQUEST TEXT ES EL QUE VAIG FER PER SANT JORDI PELS JOCS FLORALS-

1 comentari:

Montse ha dit...

Un text que es llegeix molt bé.
I que no sabia pas que era teu quan me'l vaig llegir abans de Sant Jordi.

- Per què no li dius a la Taquetes que també t'expliqui una historia?
Segur que hi ha quatres persones, com a mínim, que l'estan esperant.